Mohd Syafie's FotoPage
Image hosted by Photobucket.com
By: Mohd Syafie Abd Latiff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Thursday, 20-Oct-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Cikgu Syafie

Welcome to Ops Room aka Hell Chamber!!
This is English Speaking Zone
Shellbarrageproof door
View all 25 photos...
Aku menjadi cikgu di Air Defence Control School. Control, Communication and Report Training Centre, TUDM Kuantan. Aku cuma menjadi jurulatih bantuan untuk penuntut Kursus Asas Operator Pertahanan Udara selama sebulan sahaja. Jadi, aku cuma memberi panduan dan tidak memberi tunjuk ajar kepada penuntut tersebut. Mereka pun sudah dilatih secara teori dan praktikal. Jadi, inilah masanya mereka melakukan praktikal hasil dari tunjuk ajar dari Cikgu-cikgu Sekolah yang semuanya ganas macam singa. Hu hu hu.... nasib korang la...
Sekarang, mereka ni dah cekap dan menjalani peperiksaan akhir untuk peringkat sekolah sebelum ke peperiksaan akhir cawang kerjaya mereka sendiri. Good Luck!


Tuesday, 18-Oct-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Pergi bersahur

Bilik aku dalam gelap.
Aku berjalan menuju ke Mes Ahli Udara
Keadaan kuarters bujang Ahli Udara jam 2 pagi
View all 10 photos...
Aku rajin bersahur. Selalunya aku bersahur dalam jam 0200H ataupun paling lewat jam 0300H. Semestinya nasi la yang aku makan. Tak pernah pula aku makan benda lain atau sekadar minum air je. Tapi kalau aku balik kampong. Aku terpaksa bersahur jam 0500H. Waktu tu.. baru bangun. Nak menelan nasi pun rasa macam tak best plak. heheh
Nasi untuk sahur


Monday, 17-Oct-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Bilik Aku

Belakang
Belakang kanan
Hadapan kanan
View all 11 photos...
Subjek hari ini adalah menumpukan 'timer shot' kepada diri aku yang sedang menonton dvd bertajuk Initial D "Third Stage" pada jam 0100H. Jadi aku mengambil beberapa shot keliling sudut terhadap aku dan TV.
p/s : sebenarnya aku tak ada kerja. tu le saja amik pic mcm ni. menunggu bersahur sekejap lagi
Initial D (Third Stage) ksinambungan dari siri anime Initial D First Stage dan Second Stage. Takumi Fujiwara yang membantu ayahnya (Bunta Fujiwara) membawa tauhu setiap awal pagi ke hotel di Gunung Akina sejak Darjah 7 (Tingkatan Satu kot..) menggunakan kereta Toyota Trueno AE86. Hasil pemanduannya yang menempuhi pelbagai empat musim dan empat tahun membuatkan dia menjadi seorang pemandu yang cekap dan yang tergila di daerah Gunma, Jepun dimana jalan di Gunung Akina tersebut adalah antara jalan yang berliku-liku tajam.
Initial D Third Stage dah abihhh.....


Sunday, 16-Oct-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Pantai Beserah, Kuantan

Bot Nelayan bangsa Malaysia
Nelayan, peraih dan pembeli
Menanti waktu berbuka
View all 18 photos...
Aku dengan sepupu aku telah pergi ke pantai Beserah untuk berbuka puasa. Cadangnye nak berbuka ikan bakar. Tapi ikan pulak takde. Jadi kami berbuka nasi goreng sahajalah. Tempat ni best dengan kedaan pemandangan. Kesempatan ni aku cuba mengambil beberapa shot untuk permulaan. Mungkin aku tambahkan lagi shot ini pada masa akan datang. Keadaan langit yang berawan membuatkan aku gagal untuk mengambil waktu matahari terbenam. jadi, tak dapat le ambil foto 'sunset'.
Sempat juga lah aku menyinggah ke Megamall Kuantan
Pantai Beserah di ambang senja
Pantai Beserah selepas maghrib
Megamall Kuantan waktu malam


Wednesday, 12-Oct-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Di Kaki Gunung Kinabalu. Di bawah bayu

Kota Belud
Kota Belud
Kota Belud
View all 22 photos...
Sabah adalah tempat kedua aku bertugas selepas aku menghabiskan kursus lanjutan ketukangan di Kuantan. Sebelum ini aku bertugas di Wilayah Persekutuan Labuan. Kedua-duanya adalah bahagian Malaysia Timur. Harus diingat, Labuan bukanlah sebahagian Sabah sejak 1984. Kerana ia mendapat taraf Wilayah Persekutuan.
Sabah adalah negeri paling cantik dan mengasyikkan aku. Masih banyak flora dan fauna yang tidak terungkap lagi di bahagian pedalaman. Walaupun di kawasan pesisiran pantai barat, hutannya habis diteroka kerana pembalakan. tapi masih ada lagi yang tertinggal. Disini aku mempersembahkan foto yang bertajuk di Kaki Gunung Kinabalu. Tetapi ia adalah bukan milik aku sendiri. Aku cuma menyalinnya. Harap maaf kepada tuan punya foto ini. Aku bukan hendak melakukannya secara komersil. Cuma aku ingin mempersembahkan foto ini untuk santapan mata. Aku terpegun dengan foto ini sebagaimana aku terpegun bila aku melihatnya sendiri di Sabah. Aku akan datang semula ke Sabah satu hari nanti.



[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net